Fondberg & Wincent

Aktuellt

Det mänskliga  post-digitala arbetet

Facebook följer efter Apple för kontroll av skärmtid

fb-1200x630-4.png

Nu kan du som användare ställa in larm och få översikt över både dig och dina barns användande av både Facebook och Instagram. Detta inte långt efter att Apple presenterat samma typ av funktioner några månader tidigare med uppdateringen av IOS 11. 

Facebook säger sig vilja att tiden som spenderas på Facebook och Instagram ska vara avsiktlig, positiv och inspirerande. 

Både Apple och Facebook har därmed tagit till sig av den kritiken från de delar av Silicon Valley och Time Well Spent rörelsen som drivs av bland annat Tristan Harris. Time Well Spent vill att tiden som används i olika appar och webbtjänster ska vara kvalitativa och att de stora techbolagen ska sluta tävla om vår uppmärksamhet, utan också titta på de högre syftet med användandet av dessa tjänster. 

Du kan gå in på inställningar på både Facebook och Instagram och ställa in användandet redan idag.

new-tools-to-manage-your-time.png

 
 

patrik forsberg